Blog

1 karakter, 3 animaties voor SkillsLab

BEELDKRACHT
2 min

De huidige generatie is opgegroeid met het internet, de tablet en de smartphone. Digitale technologie speelt niet alleen een belangrijke rol binnen het sociale leven, maar ook binnen het onderwijs. Steeds meer basisscholen gaan hiermee aan de slag en richten zich op het interactiever maken van het lesmateriaal. Zo ook het SkillsLab op KBS de Rozenhorst, en drie keer raden wie daar bij mocht helpen.. wij! 

In het SkillsLab maken alle leerlingen kennis met de benodigde 21st century skills met behulp van moderne media. Ze krijgen zo onder andere basisvaardigheden voor de computer aangeleerd, maar worden ook uitgedaagd om creatief te zijn, kritisch na te denken en probleemoplossend te denken. Samenwerken, zelfregulering en communiceren spelen hierbij ook belangrijke rollen.

Om de leerlingen te helpen hun vaardigheden te verbeteren, wordt er onder andere gewerkt met 3D-printers, LEGO Mindstorms, makey-makey, Ozobot, Dash et cetera. Maar SkillsLab gaat daarin nog net een stapje verder.

Wij mochten drie animaties maken over film, programmeren en pixels. Het doel van deze animaties is om de groepen 7 en 8 meer diepgang te bieden over deze onderwerpen. We ontwierpen een karakter - Dexter - dat de leerlingen meeneemt in het verhaal en ze kennis laat maken met het onderwerp.

Dit is een leerzame en leuke manier om de bijbehorende theoretische kennis op te doen, waarna ze in de praktijk aan de slag kunnen. Nadat de animatie vertoond is, krijgen de leerlingen hun opdracht te horen en kunnen ze aan de slag. 

Meet Dexter:

Meer weten over het Skillslab? neem dan nu een kijkje op de facebookpagina.

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!