Blog

10 mooiste dronefoto's van Nederlandse bodem [2016]

Geke van Gurp
2 min

Wie denkt dat Nederland plat en saai is heeft het mis. Ons kikkerlandje heeft een waanzinnig landschap. En dat leverde ook in 2016 weer adembenemende foto’s op. Typische Hollandse landschappen in alle jaargetijden. Deze kiekjes werden niet geschoten door topfotografen, boswachters of andere nature freaks. Nee, deze beeldschone landschappen werden vastgelegd door drones.

Dronewatch koos in samenwerking met PixAir.nl en CameraNu.nl de drie schoonste plaatjes. Aan een vakjury, bestaande uit natuurfotografen en drone-experts, de lastige taak om de drie mooiste foto’s uit honderden inzendingen te kiezen.

Het eindresultaat… A-dem-be-ne-mend!

Eerste prijs 

Eb bij Nieuwe Statenzijl – From The Sky
De eerste prijs gaat naar een bijna buitenaards landschap. Dit kiekje is geschoten tijdens de zonsopkomst bij De Dollard, een zeearm van de waddenzee die Nederland van Duitsland scheidt.

Tweede prijs 

Boer die zijn land bewerkt – Poldertoren
Het zilver gaat naar een foto die wordt gekenmerkt door haar eenvoud: Een klassieke top-down van een boer die op de tractor zijn land bewerkt.Derde prijs 

Mistige ochtend – J.Groeneweg
De derde prijs is in dit geval zeker geen troostprijs. Deze landschapsfoto vanuit de lucht is een waar spektakel van kleuren. Het plaatje doet on-Hollands aan, maar is toch echt in het Zuid-Hollandse Puttershoek geschoten.De publieksprijs ging naar, hoe kan het ook anders, een landschap van molens met de naam Oud Hollandse Ochtend. Johan van der Wielen, jurylid en natuurfotograaf, legt aan Dronewatch uit hoe bijzonder het om zulk beeldmateriaal te schieten met een drone: “Dronefotografie is in korte tijd enorm populair geworden. Toch is het verre van eenvoudig! Voor mij is een dronefoto meer dan slechts een foto uit de lucht: je ziet de grote lijnen, structuren, zonder detail. Spelen met licht geeft hele nieuwe invalshoeken, je kunt boven de mist uitkomen en vliegt als een vogel boven het land.”

Ook de eervolle vermeldingen wilde de jury, en ik, je niet ontnemen. Geniet van het (uit)zicht!

Windmolenpark Dinteloord – BarDomediaEervolle vermelding – Zonsondergang Wythmenerplas Zwolle – madebydrones

Eervolle vermelding – Sunset Scheveningen – storm86Eervolle vermelding – Cloud Mirror – dronesky.nlEervolle vermelding – Misty – ferrykrauweelEervolle vermelding – Bonte Deken – Doodles


Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!