Blog

3 manieren waarop een drone jouw bedrijfsvideo vleugels geeft

Arie Vogelaar
2 min

De één denkt bij drones aan onbemande oorlogsvliegtuigen, de ander aan overlast op Schiphol en weer een ander aan gadgetfreaks en early adopters. Bij BEELDKRACHT denken we vooral aan onze geavanceerde foto- en videodrone met een actieradius van ruim een kilometer en 4k opnames van meer dan 300 meter hoog. En die drone wordt niet gebruikt om mee te spelen (oké, misschien een heel klein beetje), maar om visuele hoogstandjes mee te genereren voor onze klanten.

De drone kent vele voordelen, zowel praktisch als artistiek. Wij geven je drie manieren waarop dronebeelden jouw bedrijfsvideo naar een hoger niveau tillen en jou helpen bij het genereren van een nóg betere merkbeleving.

1. Kostenbesparing

Alleen al vanwege diens bereik biedt een drone meerwaarde, maar daar houdt het allerminst mee op. Zo is de inzet van een drone voor luchtbeelden significant goedkoper dan een helikopter. Vanwege zijn geringe omvang is een drone ook nog eens een stuk wendbaarder. Win-win dus.

2. Extra perspectief

Stel: je hebt een op- en overslagbedrijf in de Botlek en je wilt bezoekers van je website laten zien hoe jouw terrein eruitziet. Dan kom je met reguliere beelden een heel eind, maar ben je pas écht compleet wanneer je met luchtbeelden werkt.

Hiermee kun je in één keer laten zien wat je in huis hebt en geef je meteen de positie weer van je bedrijfsterrein ten opzichte van bijvoorbeeld de kade of de uitvalswegen die naar de Botlek leiden. Artistiek en tegelijkertijd ook praktisch, want conusmenten willen graag weten welk vlees je in de kuip hebt.

 3. Het WAUW!-effect

Zelfs wanneer luchtbeelden niet noodzakelijk zijn om je bedrijfsterrein in zijn geheel te laten zien, is het de moeite waard om dronebeelden te gebruiken. Sfeer speelt namelijk een grote rol in het uitdragen van je merkbeleving. Video is daarbij sowieso een geweldig instrument – je combineert immers beeld, geluid en tekst – en met luchtbeelden voeg je daar nog eens een extra dimensie aan toe.

Bij het gebruik van een drone draait het niet enkel om het beeld dat je kweekt, maar om de visie die daarachter ligt: groots denken, vanuit vogelvluchtperspectief kijken naar wie je bent, wat je doet en waartoe je in staat bent. Oog hebben voor het totaalplaatje. Voor de toekomst. Dat levert bij kijkers een echt wauw-effect op. Iets waardoor ze je niet zomaar meer vergeten.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Wil je meer weten over het gebruik van drones, de mogelijkheden voor jouw bedrijf en de kosten die daaraan verbonden zijn? Dan gaan wij van BEELDKRACHT graag met je in gesprek.

 

Arie Vogelaar

Online Marketeer / Scriptwriter

Hoe drink jij je koffie?
Vergezeld van een goed boek!

Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!