Blog

5 cases van online video in websites

Thijs van der Schaaf
2 min

Welke ondernemer wil er nu geen indruk maken op zijn bezoeker? Video wordt steeds vaker ingezet. Ook online. Het heeft daarnaast maximale impact. 84% van de internetgebruikers kan zich nog een video herinneren die in de afgelopen 30 dagen is bekeken. Meer statistieken vind je in de blog van Pieter. In deze blog behandel ik 5 cases met websites waarvoor we een online video ontwikkelden.

 

Herken jij je in één van de volgende tegenwerpingen?

Twijfel je nog of je aan de slag wilt met video? Misschien herken je jezelf wel in één van de volgende tegenwerpingen.

Maar het kost zoveel geld…
Dat valt heel erg mee. In een dag tijd (8-12 uur) kunnen we al een mooie online video voor je ontwikkelen. Door jarenlange ervaring schieten we de beelden op een effectieve manier. Het enige wat je hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat de winkel of je bedrijf opgeruimd is.

Maar mijn website wordt er traag van, waardoor de video alleen maar irritaties oproept…
Daar is gelukkig een oplossing voor! Wanneer een internetverbinding van een bezoeker minder goed is dan gemiddeld, wordt de video niet ingeladen, maar tonen we een afbeelding. De gebruikerservaring van de website is de eerste prioriteit! Ook op mobiele telefoons wordt video niet standaard ingeladen. Met een linkje in de header kan de bezoeker alsnog de video openen in een pop-up of op een nieuw tabblad.

Maar mijn bedrijf is niet geschikt voor online video…
Voor ieder bedrijf is video in te zetten. Of je nu een ziekenhuis bent, een bakker, een installatiebedrijf, een restaurant, een kinderdagverblijf, een advocatenkantoor of een GGZ-instelling. De videograaf komt langs op locatie en maakt een impressie van de dagelijkse bedrijvigheid binnen jouw organisatie.

Reden genoeg om een online video eens te overwegen voor jouw website!

 

CASE 1: BAR BETON

Bar Beton is een restaurant met meerdere vestigingen door heel Utrecht. De online video laat de verschillende restaurants, vergaderzalen en de mooie gerechten zien die over de ‘toonbank’ gaan. Het bouncepercentage van de homepagina ligt bijzonder laag, namelijk op gemiddeld 20%. De gemiddelde tijd die bezoekers op de homepagina blijven is 00:42.

Bar Beton
www.barbeton.nl

 

CASE 2: BAKKERIJ KOESE

Bakkerij Koese is gevestigd in een ambachtelijke bakker in Oude-Tonge. Hoe kan dat ambacht het beste duidelijk gemaakt worden? Je raadt het al.. met een video! 

bakkerij Koese
www.bakkerijkoese.nl

 

CASE 3: RESTAURANT FORTEZZA

Restaurant Fortezza is gevestigd in Hellevoetsluis. In de video lijkt het net of je zelf aanwezig bent in het restaurant. Je proeft de gezellige sfeer en krijgt lekkere gerechten voorgeschoteld.

Restaurant Fortezza
www.restaurantfortezza.nl

 

CASE 4: DEMO OPLEIDINGEN

Demo Opleidingen is een rijschool die gevestigd is in Rotterdam. De video geeft de bezoeker een goede indruk van de wijze waarop er rij- en theorielessen worden gegeven. Naast de video in de header zijn er ook video’s op de homepagina zichtbaar van leerlingen die bij Demo Opleidingen lessen volgen. De gemiddelde tijd die bezoekers op de homepagina blijven is 00:52.

Demo-opleidingen
www.demo-opleidingen.nl

 

CASE 5: BURCHTHUYS

Burchthuys is een woonwinkel en beleving is absoluut belangrijk om bezoekers naar de winkel te trekken! Voor Burchthuys is de online video in de homepagina van de website geplaatst. Sfeerbeelden van de inrichting van de winkel en close-ups van meubels wisselen elkaar af in de video.

Burchthuys
www.burchthuys.nl

 

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!