Blog

5 toffe ideeën voor jouw bedrijfsvideo

2 min

Websites met een bedrijfsvideo worden doorgaans hoger gewaardeerd. Toch zijn bedrijfsvideo’s vaak een beetje stoffig. Bij BEELDKRACHT proberen we dat te allen tijde te voorkomen. Dat doen we door out of the box te denken en onszelf bij elk goed idee af te vragen: is er niet een nóg beter idee? Om je te inspireren, hebben wij 5 supertoffe ideeën voor een bedrijfsvideo.

Brochure aanvragen

1. Een humoristische video

Een bedrijfsvideo is niet hetzelfde als een tv-reclame, maar er zijn wel veel raakvlakken. Zo zijn de grappigste reclames meestal publieksfavoriet, en dat geldt ook voor bedrijfsvideo’s. Het gebruik van humor kan je video naar een hoger niveau tillen. Zo zal een grappige video vaker worden gedeeld, wat jouw bedrijf meer bekendheid geeft. En onthoud: humor hoeft niet onprofessioneel te zijn. Het positieve effect van humor kan potentiële klanten juist over de streep trekken.

2. Een 'waarom we van dit bedrijf houden'-video

Medewerkers aan het woord laten met leuke anekdotes en een korte uitleg over waarom jouw bedrijf zo fantastisch is, is een heel effectieve strategie om je bedrijf te promoten. Een onderneming met een gezonde bedrijfscultuur straalt immers aantrekkingskracht uit naar de klant. Je kunt dit doen door middel van interviews, maar ook in bijvoorbeeld een vlog. Een leuk voorbeeld daarvan zijn de vlogs die makelaar Toussaint + van Wijk maakte in samenwerking met BEELDKRACHT:

3. Een projectvideo

Werk je aan een bijzonder project waarin je volop kunt laten zien wat je in huis hebt? Dan is het zeker de moeite waard een videograaf in te huren om het proces te laten filmen. Zo ziet de kijker wat je doet, hoe je omgaat met uitdagingen en welk resultaat je aflevert.

4. Een 'how to'-video

Hoe verricht je als makelaar een taxatie? Hoe zet je nieuwe ruiten in een auto? Hoe richt je een kantoor of praktijk in? Elk bedrijf heeft een specialisme, en de kijker is reuze-nieuwsgierig naar hoe dat werkt. Een ‘how to’-video geeft een fascinerend kijkje in jouw specialiteit.

5. Een sfeerimpressie

Niet elke sector is gebaat bij een humoristische video, of een video waarin wordt ingegaan op een bepaald project. Soms is het effectiever om de kijker te overladen met sfeervolle beelden die leiden tot een positief gevoel. Een mooi voorbeeld daarvan is onze zomerse video voor Werelds aan het strand in Ouddorp:

Geïnspireerd geraakt?

Hebben bovenstaande ideeën jou geïnspireerd om een bedrijfsvideo te laten maken? Of twijfel je nog en heb je vragen over de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan en wij vertellen je precies wat de mogelijkheden zijn.

Offerte aanvragen

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!