Blog

Facebook-videocampagnes: 5 onmisbare tips

2 min

Facebook is het perfecte kanaal om jouw video's te promoten. Het promoten van een Facebook-video is echt radicaal anders dan adverteren op YouTube. De belangrijkste tips lees je op beeldkracht.nl!

 

Tip 1: ondertiteling
85% van alle Facebook-gebruikers bekijkt een video op Facebook zonder geluid. Dit komt mede door de autoplay-functie van Facebook, waardoor video's automatisch afspelen in de tijdlijn. Wordt er gepraat in de video? Zorg dan voor ondertiteling. Hierbij denk je wellicht aan traditionele ondertiteling - zoals op televisie - maar het kan natuurlijk veel leuker. Bekijk hieronder het verschil tussen de YouTube-video van Scamalot en de Facebook-video.

 

Tip 2: trigger direct
In de eerste tien seconden moet je de kijker prikkelen. Na tien seconden is de kans groot dat iemand een video uitkijkt. Begin een video dus niet met een bedrijfslogo of met een saai videoshot, maar start met actie! Een goed voorbeeld is de commercial van Mentos, die je vast op televisie hebt gezien. De video scoorde in eerste instantie niet zo goed op Facebook, waarna is besloten om de beelden met de kinderen naar voren te plaatsen. Deze beelden verrassen de kijker. Als kijker wil je weten hoe het afloopt. Het resultaat: veel meer views.

 

Tip 3: een schrijvende hand werkt
Een goedkope manier om de aandacht vast te houden van de kijker is om een schrijvende hand te gebruiken, zoals Stabilo in de onderstaande video. Een kijker leest mee wat er geschreven wordt en is benieuwd welke woorden er gaan komen. In dit geval spreekt het onderwerp ook nog eens aan. Qua video is dit makkelijk te produceren: plaats een camera boven een vel papier en start met schrijven!

 

Tip 4: mensen zitten niet op je video te wachten
Videomakers denken dat mensen de tijd nemen om hun video's te bekijken. Maar dat is niet zo. Een kijker zit echt niet in een bioscoopstoel te genieten van de fantastische kwaliteit van de video. De gemiddelde aandachtspanne van een mens is van 2000 tot 2013 met vier seconden gedaald van twaalf seconden naar gemiddeld acht seconden. Dat is minder dan de concentratieboog van een goudvis. Houd het dus kort.

 

Tip 5: verticale video mag
Experimenteer met vierkante video's en verticale video's. Veel mensen gebruiken Facebook op hun mobiele telefoon. Op een smartphone neemt een vierkante video of een verticale video meer ruimte in dan een horizontale, liggende video. Dit betekent dat een vierkante of verticale video een hogere opvalwaarde heeft. Profiteer daarvan.

 

Bonustip: start met Facebook Live
Dankzij Facebook Live kun je live een video uitzenden. De impact hiervan kan enorm zijn, zeker wanneer je op een creatieve manier een live video opneemt. Geef je klanten een unieke kijk achter de schermen, voer live een experiment uit of 'prank' een collega. De populairste Facebook Live-video is de video van de Chewbacca-vrouw. Deze Facebook Live-video verscheen twee weken geleden en is inmiddels meer dan 150 miljoen keer bekeken. 

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!