Blog

Hier moet je op letten als je muziek aan je video wilt toevoegen

BEELDKRACHT
2 min

In 2017 is het eerder regel dan uitzondering dat bedrijven video gebruiken voor het genereren van online succes. Een video is laagdrempelig, makkelijker tot je te nemen dan tekst en interessanter dan een foto.

Steeds meer bedrijven voorzien hun bedrijfsvideostrategie van een grote upgrade door bijvoorbeeld drones in te zetten, maar ook kleinere verbeteringen leveren een significante bijdrage aan de kwaliteit van je video. Eén daarvan is het gebruik van muziek, maar daarvoor moet je wel op de volgende dingen letten.

Pas op met auteursrechten

Het komt ongetwijfeld niet als een verrassing dat er op muziek net als op foto’s en teksten een auteursrechtenlicentie rust. Dit wil zeggen dat je muziek niet zomaar mag verveelvoudigen of openbaar maken. Wél is het mogelijk om de maker te vragen of je zijn of haar muziek mag gebruiken, maar omdat de rechten doorgaans in handen zijn van platenlabels, is dit betrekkelijk lastig. Wil je kosten en moeite besparen? Dan raden wij je aan op zoek te gaan naar alternatieven.

Basisprincipes van auteursrecht op YouTube

Zoek naar efficiëntere mogelijkheden

Er is voor alles een markt, zo ook voor licentievrije muziek. Zo heeft YouTube een schitterende muziekbibliotheek waaruit je kunt putten. Ook zijn er talloze websites waar je (gratis of betaald) muziek vandaan kunt halen, zoals AudioMicro, AudioNautix, Incompetech en Pond5, waar je ook vintage plaatjes, video en andere dingen kunt downloaden.

Overweeg muziek met een Creative Commons-licentie

Wil je zeker weten dat je geen fouten maakt? Dan is muziek met een zogenaamde CC-licentie (Creative Commons) een veilige keus. Deze muziek bevat wél auteursrecht, maar mag gewoon gebruikt worden. Let er hierbij wel op dat je de naam van de maker dient te noemen wanneer je diens product gebruikt. Wil je meer weten over de mogelijkheden hiervan? Lees dan deze fantastische uitleg.

Meer weten? Wij staan voor je klaar

De visuele professionals van BEELDKRACHT werken veelvuldig met muziek en weten alles over de mogelijkheden van muziek in je video. Wil je meer weten of ben je van plan om zelf muziek aan je bedrijfsvideo toe te voegen, schuif dan gerust aan voor een gesprek. Bij ons staat de koffie altijd voor je klaar.

 

 

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!