2 min

‘De ogen zijn de spiegels van de ziel’, zeggen we vaak. Ogen zijn niet alleen spiegels van de ziel, maar soms ook letterlijke spiegels! Fotograaf Peter Adams-Shawn uit Australië wist op een bijzondere manier verschillende bruidsreportages te maken, waarbij hij de reflectie van de dag in de ogen van de bruid, bruidegom of bruiloftsgasten vastlegde.

In scene gezet?

De fotograaf verteld aan Techly.au hoe hij de mooie shots kan schieten.

“Een ander geheim: de beste beelden die ik heb gemaakt, zijn die foto’s waarop de persoon die ik fotografeer, lacht. Dit ontspant het schot, brengt de natuurlijke plooien in de ogen. Zelfs als ik de foto heel close heb genomen, dan voel je als kijker gewoon dat de persoon van wie die ogen zijn, lacht.”

Zijn eerste reflectie nam de fotograaf in 2011. Sinds 2014 is hij consequent in het nemen van dergelijke foto’s. Veel professionele fotografen (10-15%) denken dat de fotograaf uit Australië Photoshop gebruikt voor deze bijzondere foto’s, maar niets is minder waar. Het is allemaal echt. De getalenteerde fotograaf is nu aan het experimenteren met bubbels, zoals die uit een bellenblaas en zegt dat dit zijn volgende project gaat worden.

Beelden


Op zoek naar een fotograaf of videograaf voor je bruiloft? Bekijk ons portolio.

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!