Blog

Nieuw online: Animatie video CSG Prins Maurits

Thijs van der Schaaf
2 min

Leerlingen die op CSG Prins Mauritsschool in Middelharnis zitten, kunnen een speciaal abonnement afnemen voor de bus naar school. Om de werkwijze hiervan uit te leggen, ontwikkelde BEELDKRACHT een duidelijke animatiefilm. De animatie video werd vertoond op de open dag van de school, die op zaterdag 16 januari plaatsvond. Voor de animatiefilm heeft Lisette een leuk karakter ontworpen.

Lisette vertelt:

"CSG Prins Maurits was op zoek naar een middel om binnen hun video’s de aandacht vast te houden op een leuke & informatieve manier. Een karakter biedt daarvoor een uitstekende oplossing. Zo startte onze zoektocht naar een mascotte voor de school. Om tot een karakter voor CSG Prins Maurits te komen, had ik veel informatie nodig. Er zijn namelijk een oneindig aantal combinaties mogelijk van eigenschappen, uiterlijk, houding, kleding, kleur, etc.

Een groot deel van het ontwerpproces bestaat uit het verkennen van de mogelijke combinaties. Om erachter te komen wat CSG Prins Maurits precies wil uitstralen, zijn wij in gesprek gegaan met de school. Hieruit kwam naar voren dat het karakter een student moest zijn die niet te kinderlijk overkomt, maar degelijk, sprekend, eigentijds, humoristisch en uitnodigend. Met deze eigenschappen ben ik aan de slag gegaan en heb ik het karakter ontworpen. Met succes! Het eerste ontwerp was direct raak. We hebben een karakter weten neer te zetten dat staat voor het imago van de school. Een karakter dat je in de school zelf tegen zou kunnen komen en waarin veel jongeren zich herkennen."

Opdrachtgever: CSG Prins Maurits
Contactpersoon: Lisette Schröder
Animatie video: Vimeo

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!