2 min

Patiëntenvoorlichting is één van de essentiële zaken binnen een ziekenhuis. Binnen patiëntenvoorlichting is de inzet van video al een aantal jaren in opkomst. Eerder plaatste we al een blog over patiëntenvoorlichting en animatie. In het blog beschreven we de voordelen van animatie video’s. Animatie vertelt een duidelijk verhaal en is steriel. Daarnaast kan een video animatie ten alle tijde worden teruggekeken door de patiënt.

Animatie video voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis

Animaties kunnen voor verschillende doeleinden en doelgroepen worden ingezet. Laatst maakte we bovenstaande animatie video voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis. De animatie video wordt ingezet binnen patiëntenvoorlichting, voor de afdeling ‘Oncologie’. De animatie legt uit wat kanker is, hoe het ontstaat en hoe het behandeld wordt. Patiënten die langskomen voor behandeling in het ziekenhuis kunnen van tevoren alvast informatie tot zich nemen door de video te bekijken. De video wordt onder andere gedistribueerd via YouTube, op het kanaal van het ASZ.

Onderzoek bevestigt de regel

Dat animatie video’s effectief zijn binnen patiëntenvoorlichting is al een aantal jaar bekend. In 2011 is er onderzoek uitgevoerd door een student op de Universiteit van Twente naar de effectiviteit van een animatiefilm binnen patiëntenvoorlichting, specifiek voor de afdeling Oncologie. Uit het onderzoek werd de volgende conclusie getrokken:

"De inzet van de animatiefilms heeft een toegevoegde waarde in het preoperatieve voorlichtingsgesprek volgens zowel de mammacare verpleegkundigen als de borstkankerpatiënten."

Benieuwd wat we voor jullie afdeling kunnen betekenen op het gebied van patiëntenvoorlichting? Bekijk meer video’s op onze pagina over patiëntenvoorlichting en neem vrijblijvend contact met ons op!

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!