Blog

Video is de toekomst: 5 videotrends van 2017

Geke van Gurp
2 min

Video = toekomst

Videomarketing is één van de snelst groeiende facetten in de creatieve industrie. Want let’s face it, je kunt niet meer om online video heen. Bedenk maar eens hoeveel bewegend beeld jij op een dag ziet, alleen op Facebook al. En wist je dat YouTube en Vimeo iedere dag met 30.000 video’s groeien? Video en het wereldwijde web zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Doe jij al mee?

Om gezien te worden en mee te tellen, moet je ervoor zorgen dat je altijd één stap vooruit loopt op jouw concurrenten. Daarom hier mijn lijst met dé 5 video trends van 2017.

1. Meer Live Video

Sinds dit jaar heeft Facebook een nieuwe feature om je video’s live te streamen. Dit is de ideale manier om jouw klanten op de hoogte te brengen van een nieuw product. Of om jouw fans te betrekken bij een bijzondere happening! Je kunt je geen betere én persoonlijke interactie met jouw klanten wensen.

2. Toename van Video Apps

De digitale generatie is groot fan van visuele apps. Denk bijvoorbeeld aan Instagram en Snapchat. Wist je dat iedere dag 10 miljard (!) video’s worden bekeken op Snapchat? Sinds kort heeft Instagram ook de mogelijkheid om korte video’s te delen met je volgers: Instagram Stories. 

3. Het tijdperk van het Infotainment

Infotainment is een compleet nieuw genre in marketing video’s. We zijn inmiddels al bekend met de Infographics. Anno 2017 zullen deze steeds vaker verpakt worden in video’s. Maar denk ook aan How-to-video’s of Behind-the-scenes. 

4. Virtual Reality wordt dagelijkse kost

Het lijkt nu nog een ver-van-je-bed-show. In 2017 zal de innovatie van Virtual Reality zich steeds verder uitbreiden van leuke gadget naar musthave. 

5. Targeting & Relevantie

Advertenties worden steeds slimmer. Dit zal in de toekomst alsmaar belangrijker worden. Dankzij deze slimme advertenties krijg jij video’s te zien die relevant zijn voor jou. Dit zal uiteindelijk resulteren is een persoonlijk advertentie-aanbod dat er bij iedere bezoeker anders uit zien.

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!