Blog

Waarom een professionele voice-over voor je bedrijfsvideo een must is

Arie Vogelaar
2 min

Een voice-over is méér dan een stem die een paar zinnetjes inspreekt. Een voice-over is een beleving. Een manier om te raken en indruk te maken. Soms door emotie en soms door een timbre dat onweerstaanbaar is voor de luisteraar. Om er zeker van te zijn dat een bedrijfs - of marketingvideo van topkwaliteit is, raden wij klanten dan ook altijd aan om gebruik te maken van een professionele voice-over. Waarom? Dat lees je hieronder.

Professionele voice-overs hebben de benodigde ervaring

De meeste stemacteurs hebben meer dan genoeg ervaring om de wensen van de klant te doorgronden. Het ragfijne verschil tussen blijdschap en ontroering of urgentie en stimulans is voor een voice-over moeiteloos aan te wijzen. Om het subtiele karakter van een goede voice-over te bevatten, is ervaring een absolute vereiste.

Professionele stemacteurs zijn betrouwbaar in de omgang

Bij BEELDKRACHT hebben we uitstekende ervaringen met onze eigen professionele huisstem en diverse externe professionals. Onze ervaring is dat professionele stemacteurs hun beroep kennen als geen ander, goed zijn in de omgang met klanten en de verwachtingen telkens weer weten te overtreffen. Het professionele karakter van deze voice-overs garandeert dat de samenwerking vlekkeloos en soepel verloopt.

Professionele voice-overs geven je merk houvast

Wanneer je op regelmatige basis een bedrijfs- of promotievideo maakt en daarvoor dezelfde voice-over gebruikt, zal die al gauw herkenning opwekken bij de kijker/luisteraar. Een goed voorbeeld daarvan is de voice-over van Heinz: 

Bij BEELDKRACHT werken we met een vaste huisstem, maar kunnen we voor klanten ook een voice-over op maat regelen, zoals dat heet. Wij houden hierbij rekening met de tone-of-voice die de klant voor zijn of haar video wenst.

Een goede stemacteur kent jouw publiek

Of je nu een bekend merk bent of een lokale ondernemer: je hebt allemaal een publiek. Een goede stemacteur zal zich in dit publiek verdiepen en zijn of haar stijl daar nauwlettend op aanpassen. Het aanvoelen van de wensen van de klant, de sfeer van de video en het publiek is een kunst die een professioneel stemacteur als geen ander beheerst.

Overweeg jij een professionele stemacteur voor je bedrijfsvideo?

BEELDKRACHT werkt al jaren samen met professionele voice-overs die hun diensten in uiteenlopende sectoren hebben bewezen. Van hippe rijscholen tot lokale elektrobedrijven, en van middelbare scholen tot academische ziekenhuizen. Meer weten over onze samenwerking met voice-overs en de mogelijkheden voor jouw bedrijfs- of marketingvideo? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Arie Vogelaar

Online Marketeer / Scriptwriter

Hoe drink jij je koffie?
Vergezeld van een goed boek!

Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!