Blog

Zonder inspiratie geen motivatie: het Holland Animation Film Festival (2)

2 min

Gisteren blogde BEELDKRACHT-collega en animator Lisette al over het Holland Animation Film Festival 2016. Samen bezochten we dit festival in Utrecht om ons voor een dag onder te dompelen in de wereld van animaties. In diverse rondes bekeken we zeer uiteenlopende animatievideo’s. Tussendoor was er gelukkig ook tijd om alles even te laten bezinken, onder het genot van een drankje.

Het laatste programma dat we bezochten was ‘Competition Dutch Animation 3’. Ook hier werd zeer divers Nederlands werk getoond, waaronder de bekende videoclip van de Staat. De absolute uitblinker en tevens winnaar van de publieksprijs was de animatie Paniek!’ (Panic!) van Joost Lieuwma en Daan Velsink (il Luster Films).

Paniek_Voorbeeld_0

In deze briljante korte animatie video zien we het karakter ‘Marja’, die paniekaanvallen krijgt. Onderweg naar het strand in haar rode autootje vraagt ze zich af of ze het gas wel heeft uitgedaan!? Of misschien de kraan heeft laten lopen!? Of het raam open heeft laten staan, waar vast en zeker nu een inbreker door naar binnen klimt…. enfin, zonder alles te verklappen; het loopt helemaal uit de hand!

Still_01

Paniek_MarjaBad_screenshot000

‘Paniek!’ liet dankzij aanstekelijke humor als enige film de hele zaal keihard lachen. Alles klopte. In 5 minuten werd je meegenomen in het humoristische verhaal om uiteindelijk tot een knallend einde te komen…

Jammer genoeg is Paniek! (nog) niet terug te kijken op het internet, dus moet ik jullie (voorlopig) achterlaten met alleen de screenshots. Het werk van Joost Lieuwma is wel te bewonderen in de animatie ‘Leaving Home’, welke qua stijl duidelijke overeenkomsten vertoont met die van Paniek!:Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!