Portfolio

ANWB: Dashcam test

BEELDKRACHT

Dashcams winnen de laatste jaren enorm aan populariteit. De een gebruikt het apparaat om mooie autoritten vast te leggen en de ander gebruikt de beelden om bewijsmateriaal te verzamelen bij een eventueel ongeluk. Wat het doel ook is, de technologie en beeldkwaliteit van deze camera’s wordt steeds beter. Wij van BEELDKRACHT zijn wederom gekozen om deel te nemen aan een test van de ANWB: ditmaal dus de dashcam test 2020.

Werkwijze test

BEELDKRACHT was een van de twee testpartijen tijdens dit onderzoek. De dashcams zijn ‘blind’ getest. De beoordeling is in dit geval dus puur op beeldkwaliteit gedaan zonder dat de tester weet welk merk bij welk beeld hoort. De testcriteria waren onder andere: scherpte, kleurtoon, helderheid, ruis en nog veel meer.

Dashcam test-ANWB

(Foto: ANWB)

Van iedere dashcam werd 2 uur aan beeldmateriaal verzameld: zowel in het donker als overdag, telkens in de hoogste resolutie, van snelweg tot dorpsstraat en onder vergelijkbare lichtomstandigheden. Het was ook dit keer weer een feestje om mee te helpen aan dit onderzoek. De uitslag is te lezen in De Kampioen, het magazine van de ANWB, maar is uiteraard ook hier te bewonderen.

Meer weten over deze test? Of de mogelijkheden voor jouw eigen bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder en stellen desgewenst vrijblijvend een offerte voor je op.

BEELDKRACHT

Regisseurs van kippenvel

Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!