Het Daniël den Hoed ziekenhuis is een locatie van het Rotterdamse Erasmus MC. Het ziekenhuis specialiseert zich in de bestrijding van kanker. Daarnaast heeft het ziekenhuis een eigen stichting: Daniël den Hoed stichting.

De Daniël den Hoed stichting haalt geld op voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. De stichting treedt naar buiten met de kreet: ‘Maak kanker kansloos’. Een oproep aan iedereen om de strijd tegen kanker aan te gaan en het wetenschappelijk kankeronderzoek van het Erasmus MC te steunen.

Voor het goede doel
Verschillende bekende Rotterdammers, maar ook bekende Nederlanders, lieten zich interviewen en fotograferen voor het goede doel. Ieder met een eigen lijfspreuk. Immers, iedereen is direct of indirect wel eens in aanraking gekomen met de ziekte.

Ziekteproces
BEELDKRACHT kreeg de opdracht actrice en presentatrice Wendy van Dijk te interviewen voor de stichting. In de video vertelt ze over het ziekteproces en de uiteindelijke dood van haar vader. Haar lijfspreuk is: Liefde is sterker dan de dood. In de video roept ze kijkers op in actie te komen of te doneren.

Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!