Portfolio

GHZ - Kinder Buisjes Esmee

Shannon van de Kuil

Het Groene Hart Ziekenhuis, gevestigd in Gouda, is het ziekenhuis voor inwoners uit Midden-Holland. Het ziekenhuis heeft een doelgerichte instelling: patiënten beter maken. Omdat patiënten niet voor hun plezier naar het ziekenhuis komen, wil het ziekenhuis hen dit traject vergemakkelijken.

BEELDKRACHT kreeg van het ziekenhuis de opdracht om de zorg te vergemakkelijken door middel van een informatieve, heldere video. Deze video werd speciaal ontwikkeld voor kinderen die operatief buisjes in hun oren geplaatst krijgen.

Van cruciaal belang
De video legt uit wat buisjes zijn en hoe ze worden geplaatst. Maar de video richt zich voornamelijk op het traject rondom de operatie, waaronder ook de opname en anesthesie. Dit om de kinderen op hun gemak te stellen. Kinderen die deze operatie moeten ondergaan, kunnen deze informatie eerst in alle rust tot zich nemen met behulp van deze heldere video. Omdat rust en zekerheid juist in de zorg van cruciaal belang zijn!

Toegevoegde waarde
Dat animatie video’s effectief zijn binnen patiëntenvoorlichting is al een aantal jaar bekend. In 2011 is er onderzoek uitgevoerd door een student op de Universiteit van Twente naar het effect van een videofilm binnen patiëntenvoorlichting.

De video wordt onder andere gedistribueerd via YouTube, op het kanaal van het Groene Hart Ziekenhuis Gouda, en is in een jaar tijd al circa 25.000 keer bekeken.

Shannon van de Kuil

Projectmanager

Projectmanager. Tennist en speelt graag gitaar en piano.

Hoe drink jij je koffie?

Doe mij maar een lekker thee'tje!

Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!