Blog

8 redenen waarom 2019 hét jaar is van de bedrijfsvideo

BEELDKRACHT
2 min

Het gebruik van video wordt voor bedrijven steeds belangrijker. Uit onderzoek blijkt dat de populariteit hiervan enorm groeit en daar zijn goede redenen voor. Bij BEELDKRACHT volgen we de ontwikkelingen op het gebied van video op de voet en spelen we daar slim op in. In dit blog leggen we uit waarom bedrijfsvideo's in 2019 een echte must zijn geworden.

Waarom 2019 hét jaar is om aan de slag te gaan met video

Video levert bedrijven een zee aan mogelijkheden. Online, maar ook offline. Zo maken ziekenhuizen steeds vaker gebruik van animaties en video’s om patiënten, familieleden, mantelzorgers en personeel te informeren of instrueren. Dat kan in de wandelgangen, in de wachtkamer, maar ook op de zalen en in de personeelsruimtes. Gemeentes maken hier tevens in toenemende mate gebruik van, want wat is er nu mooier dan een set aan indrukwekkende dronebeelden van jouw regio?

Ook online geldt dat video zijn sporen ruimschoots heeft verdiend: websites die video’s bevatten, scoren bijvoorbeeld beter in de zoekresultaten op Google. Onderstaand vind je een goed voorbeeld van een door ons gemaakte bedrijfsvideo die de klant een hoop aandacht opleverde.


8 redenen om in 2019 een bedrijfsvideo te laten maken

  1. YouTube is de op een na grootste zoekmachine van de wereld; dit zegt ongekend veel over de populariteit van videocontent;
  2. ons brein neemt beeld 60.000 maal sneller op dan tekst;
  3. in 2018 zal het internetverkeer voor bijna 80% uit video bestaan;
  4. 75% van bedrijfsmanagers over de hele wereld kijkt wekelijks video’s uit het vakgebied op internet, en 65% daarvan bekijkt in aanvulling daarop de website van het bedrijf dat deze video heeft gemaakt/laten maken;
  5. video op je website levert je significante voordelen op aangaande je vindbaarheid in zoekmachines zoals Google en Bing;
  6. bedrijven die video gebruiken in berichten op social media, hebben 10x zoveel kans te worden geliked en gedeeld;
  7. meer dan de helft van alle marketeers beschouwt video als de vorm van content met het hoogste ROI-percentage;
  8. het overgrote deel van de bedrijven dat B2B-diensten levert, heeft plannen om binnen één jaar iets met videomarketing te gaan doen.

Behalve video, zijn ook animaties van steeds groter belang. Veel bedrijven kiezen voor een combinatie van beide. Een voorbeeld van een animatie die wij voor een middelbare school maakten, vind je hieronder.


De mogelijkheden van video

De mogelijkheden van video zijn legio. Zo kun je een prachtige videoheader op je site laten plaatsen, een videomarketingcampagne starten via YouTube en video’s gebruiken op social media. Ook kun je video’s gebruiken ter instructie of om indruk te maken op potentiële klanten.

En dat werkt - dat zien we keer op keer bij onze klanten terug. Een bedrijf dat dronevideo’s gebruikt om zijn industrieterrein te laten zien en actief werkt aan zijn online presence, zal bijvoorbeeld veel eerder in het oog springen dan eenzelfde soort bedrijf dat dit niet doet.

Bij BEELDKRACHT leveren we video’s en animaties voor uiteenlopende sectoren. Onze nauwe samenwerking met de developers, designers en marketeers van WebNL stelt ons bovendien in staat een totaalpakket aan diensten te leveren. Zo maken wij schitterende video’s, foto's en animaties die door onze marketeers effectief onder de doelgroep worden verspreid.

Soms liggen die video's perfect in lijn met de huisstijl die door onze designers en strateeg worden bedacht, soms zijn ze echter juist door hun authentieke karakter in het oog springend. Dat laatste geldt bijvoorbeeld voor een animatievideo die wij maakten voor het Streekmuseum:


Een bedrijfsvideo die past bij jouw budget

BEELDKRACHT maakt video’s en animaties in alle soorten en maten, uiteraard geheel afgestemd op het budget van de klant. Sommige bedrijven pakken het groots aan en willen een totaalpakket aan diensten; andere bedrijven houden het liever eenvoudig. Bij BEELDKRACHT valt over alles te praten. En dat kan geheel vrijblijvend.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Je kunt al binnen 24 uur een offerte ontvangen!

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!