Blog

iPhone vs. GoPro: dit zijn de verschillen

BEELDKRACHT
2 min

Een rondje mountainbiken, een weekje wintersport of een middagje surfen. Wanneer je actieve beelden wilt schieten, kies je al snel voor een GoPro. Maar ook de videokunsten van de nieuwste iPhones blijven ons verbazen. Daarom vroegen we ons af, wat zijn nu eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen een iPhone camera en een GoPro? We vergelijken de Apple iPhone 6 met een GoPro Hero 4 Silver. 

Het ideale reismaatje

De GoPro Hero 4 Silver is volledig gemaakt om mee te nemen op reis. En dat merk je. De batterij is te verwijderen en - indien 'ie kapot of leeg is - te vervangen door een nieuwe. Ook het geheugen kun je gemakkelijk uitbreiden. Het apparaat beschikt daarnaast over een speciale cameraknop. Nog belangrijker dan dat, is het feit dat de GoPro Hero 4 Silver volledig waterproof is. Wel zo handig bij het filmen van de meeste sporten.

Toch is ook de Apple iPhone 6 handig om mee te nemen. Zo is deze smartphone 8mm smaller en 97.1mm korter. Ook gaat de batterijcapaciteit 1.56x langer mee. Ideaal voor op reis.

Wat een plaatje

Voor de meeste megapixels moet je bij de GoPro Hero 4 Silver zijn. Deze actiecamera beschikt namelijk over een derde meer megapixels dan een iPhone 6. Ook ondersteunt 'ie 4k resolutie. De iPhone 6 heeft daarentegen wel drie volle subpixels per pixel. Het resultaat? Scherp, helder beeld. Ideaal om te delen via social media. Wat je misschien zal verbazen, is dat er geen verschil zit in de kwaliteit van video-opnames. 

Spatzuiver geluid

Bij sommige actievideo's doet geluid er niet toe, maar in andere gevallen voegt het juist nét dat beetje extra beleving toe. Bijvoorbeeld bij motorcross. In dat laatste geval is de iPhone een betere optie. De GoPro beschikt namelijk maar over 1 microfoon, terwijl de iPhone er 3 heeft.

Wat dat uitmaakt? Nou, hoe meer microfoons een apparaat heeft, hoe beter de kwaliteit van de algemene geluidsopname. Daardoor filtert de iPhone 6 de achtergrondgeluiden ook beter dan de GoPro.

GoPro of iPhone?

Natuurlijk zijn er nog meer verschillen te benoemen, maar dit zijn de belangrijkste. Heb jij al een keuze gemaakt? Dan wensen we je alvast veel plezier met het maken van de video-opnamen! Enne, je kan ze natuurlijk ook allebei meenemen ;-)

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!