EMK staat voor ‘Stichting Eendracht maakt Kracht’. Deze actiegroep zet zich in voor een gezonde Noordzee. En op een gezonde Noordzee zijn geen windmolenparken te vinden, aldus de actiegroep. Aan BEELDKRACHT de vraag om een krachtige video te maken waarin wordt uitgelegd wat voor negatieve invloed deze windmolenparken hebben op de visserij.

Stappenplan

Het probleem rondom de windmolenparken en de visserij is tamelijk complex. Er is om deze reden dan ook gekozen om een animatie te maken, waarin de problemen eenduidig naar voren komen. Onze scriptwriter ging aan de slag met het script, om deze vervolgens over te dragen aan de ‘motion designer’. Binnen no-time was de animatie klaar om online gezet te worden.

Videocampagne

Het doel van deze video is tweeledig. Enerzijds om mensen bewust te maken van het probleem rondom de windmolenparken en de invloed op de visserij. Anderzijds is de video ook bedoeld om mensen te activeren een online petitie te teken. De video is ingezet als advertentie op social media, en binnen één week videomarketing bedrijven waren er al ruim 1.500 petities getekend. Een groot succes!

Meer weten over videomarketing? Lees hier verder.

BEELDKRACHT

Regisseurs van kippenvel

Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!