Blog

5 effectieve tips voor het gebruik van video

BEELDKRACHT
2 min

Voor bedrijven zijn het gouden tijden om video te implementeren in hun strategie. Het is goedkoop, laagdrempelig en je bereik is gigantisch. In dit blog geven we je vijf effectieve manieren waarop je video kunt toepassen voor jouw bedrijf.

Steeds meer bedrijven profiteren van video

Laten we allereerst kijken naar de ontwikkelingen, want het is goed vissen in de vijver genaamd video. Marketeers uit allerlei sectoren werpen de hengel al uit en dat levert niet zelden een fantastische vangst op.

Zo blijkt uit onderzoek van Axxon Research dat 7 op de 10 mensen een merk als positiever beoordeelt wanneer ze er videocontent van hebben gezien.

Onderwijl heeft YouTube meer dan 1 miljard unieke bezoekers per maand en kijken steeds grotere aantallen consumenten wekelijks online video’s. De sterke groei van videogebruik in de marketingsector onderschrijft dit nog eens, evenals onderzoeken van grote instituten zoals Cisco.

Daarnaast verwacht het merendeel van de marketeers – een doelgroep die sowieso al bovenop de trends zit – dat video een sleutelrol gaat spelen in hun strategie.

Net zo gek op data als wij? Dan geeft de video hieronder je nóg meer inzicht in de effecten van video.

Zo genereer je effect met video

Ook de internetmarketeers van WebNL volgen de ontwikkelen rondom video op de voet. En dat is nodig, want BEELDKRACHT krijgt steeds meer mooie opdrachten, wat de behoefte om bovenop de laatste trends en ontwikkelingen te zitten beslist noodzakelijk maakt.

Wil ook jij vissen in die rijkgevulde vijver genaamd video? Dan zijn deze 5 tips het beste aas om mee te starten.

1. Genereer leads met een call-to-action

Genereer wat met een wat? Oké, in eenvoudige bewoordingen: door op YouTube een video te plaatsen en mensen daarin op te roepen je pagina te liken of zich te abonneren op je kanaal (dit is een voorbeeld van een call to action) genereer je een groep mensen die zich op jou abonneert.

Doordat zij op ‘subscribe’ of ‘like’ klikken, kun je hen in het vervolg bereiken via hun sociale kanaal en/of hun e-mailadres. Hierdoor heb je als het ware een weg gecreëerd (oftewel: een lead) die jou met de consument in contact brengt.

2. Adverteer via YouTube

Adverteren via YouTube is een uitstekende manier om effect te generen met je video’s. Niet alleen vanwege het grote bereik van het medium, maar ook omdat je heel specifiek je doelgroep kunt targeten. Meer weten daarover? Op ons blog vind je een compleet stappenplan om te adverteren op YouTube.

3. Laat zien welke expertise je in huis hebt

Tekst is een fantastische manier om te vertellen waar je goed in bent, maar met video kun je het ook nog eens bewijzen. Door de consument een transparant kijkje te geven achter te schermen, neemt hun vertrouwen toe en krijgen ze een beter beeld van de meerwaarde die je hen kunt leveren. Een mooi voorbeeld hiervan is een ICT-bedrijf dat in video’s op toegankelijke wijze uitlegt hoe je een bepaald computerprobleem oplost of hoe je een nieuwe besturingssysteem installeert. Dit biedt meerwaarde aan de klant, geeft het bedrijf een betrouwbare en behulpzame status en zal kijkers ertoe aansporen om hen als eerste te bellen wanneer er computerproblemen zijn.

4. Maak gebruik van livestreaming

Wil je kijkers tot klant maken en klanten tot fan? Dan biedt livestreaming indrukwekkende mogelijkheden. Met livestreaming heb je directe en persoonlijke interactie met de kijker, geef je meer transparantie over wat je doet en kun je nieuwswaardige, grappige, belangrijke of inspirerende momenten real-time met je doelgroep delen.

Meer weten? Lees in deze blogpost hoe livestreaming de relatie met je klanten helpt versterken.

5. Demonstreer je dienst of product

Klanten vinden het fantastisch om te zien welke producten je in huis hebt. Op- en overslagbedrijf? Dan zijn er genoeg liefhebbers die maar wat graag zien hoe het lossen van een schip in zijn werk gaat. Nieuwe app gemaakt waarmee je de verlichting in een woning kunt aansturen? Reken maar dat mensen daar benieuwd naar zijn.

Veel doelgroepen zijn prima op deze manier te targeten, wat videoadvertenties tot een effectief wapen maken om je naamsbekendheid en conversie te verhogen.

Op zoek naar visuele ideeën?

Er zijn nog veel meer tips om videomarketing tot een succes te maken, maar als we die allemaal opschrijven, zit je morgenochtend nog te lezen. Benieuwd naar de allerbeste videomogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op!

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wat kunnen wij creëren voor jouw budget?

Maak kennis
Elke maand;
content die er toe doet!

Schrijf je in!